Сар шинийн баярын өдрүүд үргэлжилж байгаа энэ үед иргэд хоол хүнсээ тохируулж хэрэглээгүйгээс, биедээ харш хоол хүнс хэрэглэснээс болж хоолны хордлогод орох, ходоод, гэдэсний хямралд орох тохиолдол бишгүй гардаг. Тэгвэл Мэргэжлийн Хяналтын Ерөнхий Газраас аюулгүй хоол хүнсний таван дүрмийг гаргажээ.
1. Цэвэр эрүүл байх
2. Хоол хүнсийг зохих температурт хадгалах
3. Болгосон болон түүхий хүнсийг тусгаарлах
4. Угаах, зайлах, ариутгах
5. Хоол хүнсийг гүйцэт чанах зэрэг юм.
Дэлгэрэнгүйг зурагт мэдээллээс авна уу.