Азийн сан ОУБ-ийн хэрэгжүүлж буй "Хог хаягдал ба уур амьсгалын өөрчлөлт" төслийн багийнхантай хамтран хүнсний хаягдлаар бордоо хийх ажлыг зохион байгуулж байна. Тус ажлын хүрээнд хүүхдүүд хүнсний хаягдлыг ашиглан бордоо хийж сурснаар байгаль орчиндоо ээлтэй зүйлийг хийгээд зогсохгүй тун сонирхолтой шинжлэх ухаанч туршилт хийх замаар биологи, ургамал судлал, хог хаягдлыг дахин боловсруулах чиглэлээр өөрсдийн мэдлэгийн хүрээг тэлж чаддаг.
“Хог хаягдал ба уур амьсгалын өөрчлөлт төсөл”-ийн багийнхан Монголын Хог Хаягдлыг Дахин Боловсруулах Үндэсний Холбоотой хамтран ерөнхий боловсролын зарим сургуулиудад хог хаягдлын бүтэц, цуглуулалт, тээвэрлэлт, дахин боловсруулалттай холбоотой мэдээлэл олгох сургалт зохион байгуулахаас гадна хүнсний хаягдлаар бордоо хийх жижиг хэмжээний туршилтын төслийг хэрэгжүүлж байгаа.
Монголын хог хаягдлыг дахин боловсруулах үндэсний холбооноос “Хуванцар болон гялгар уутны хэрэглээг бууруулах, тэдгээрийн хаягдлыг эдийн засгийн эргэлтэд оруулах" бүтээлийн уралдаан зарласан юм. Нийслэлийн ЕБС-ийн сурагчдад хүнсний органик хаягдлаар бордоо хийх аргыг туршиж үзжээ. Тэднээс ХУД-ийн 34-р сургуулийн багш Э.Өлзийдэлгэр багшийн туршилт сонирхолтой болсон байна.
34-р сургуулийн багш Э.Өлзийдэлгэр багшийн туршилт