Монголын эдийн засгийн чуулганы урьдчилсан хэлэлцүүлгүүд Шинэ сэргэлтийн зургаан бодлогын хүрээнд зохион байгуулагдаж байна. Өнөөдөр болсон “Аж үйлдвэржилтийн сэргэлт” урьдчилсан хэлэлцүүлэгт “Хөнгөн, хүнсний үйлдвэрийн хөгжлийн бодлого” сэдвээр Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд З.Мэндсайхан илтгэл тавилаа.
Шинэ сэргэлтийн бодлогын хүрээнд хөнгөн үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэхийн тулд малын гаралтай түүхий эдийн нөөцтэй уялдуулан боловсруулах үйлдвэрийн хүчин чадлыг нэмэгдүүлэх, ноолуурын боловсруулалтын түвшинг үе шаттайгаар нэмэгдүүлэхээр ажиллаж байгаагаа Сайд З.Мэндсайхан танилцуулав. Харин хүнсний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэхийн тулд
Илтгэлийн дараах “Хөнгөн, хүнсний үйлдвэр” сэдэвт хэлэлцүүлэгт УИХ-ын гишүүн Ж.Бат-Эрдэнэ, Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд З.Мэндсайхан, Дэлхийн банкны Монгол дахь суурин төлөөлөгч Андрей Михнев, ШУТИС-ийн Үйлдвэрлэл технологийн сургуулийн захирал, доктор Ж.Туяацэцэг, АПУ ХК-ийн гүйцэтгэх захирал Ц.Эрдэнэбилэг, Дельта фүүдс ХХК-ийн захирал У.Мөнхжаргал нар панелистээр оролцлоо. Тэд хүнсний хэрэгцээгээ дотоодоосоо бүрэн хангах боломж, хөнгөн, хүнсний салбарын боловсон хүчин, бүсчлэн хөгжүүлэх үйлдвэр технологийн паркууд, махны үйлдвэр, ноос ноолуурын экспорт зэрэг асуудлаар санал солилцож, гарц шийдлийн талаар хэлэлцсэн юм.
Уншигч та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын нэр төрд халдахгүй, ёс бус, бүдүүлэг үг хэллэг ашиглахгүй
байж, өөрийн болоод хүний үзэл бодлыг хүндэтгэнэ үү.