СПОРТ
ХӨГЖИМ
™ watch

Бүх боловсруулсан мах эрүүл мэндэд адилхан хортой юу?

Нийтэлсэн
3 жилийн өмнө


Сурталчилгаа
Нийтэлсэн:   О.Тэргэл
3 жилийн өмнө

Утсан гахайн мах, хиам, хот дог, лаазалсан мах зэрэг амт, хадгалалтын зорилгоор ямар нэгэн байдлаар боловсруулсан махны хэт их хэрэглээ нь эрүүл мэндэд муугаар нөлөөлдөг гэж мэргэжилтнүүд үздэг болохыг Харвардын их сургуулийн Нийгмийн эрүүл мэндийн сургуулиас нийтэлжээ.

Гэхдээ хэр их хэмжээний боловсруулсан мах аюулгүй болох, мөн боловсруулсан махны төрлүүд эрсдэлийн хувьд ялгаатай эсэх нь тодорхойгүй байгааг шинжээчид тэмдэглэж байгаа юм.

Жишээлбэл, эрдэмтдийн судалгаа нь боловсруулсан улаан мах болон цацагт хяруул, тахиа гэх мэт боловсруулсан цагаан махыг хооронд нь ялгаж авч үздэггүй бөгөөд нитраттай болон нитрат агуулаагүй махыг ч мөн адил ялгадаггүй аж.

Харвардын Нийгмийн эрүүл мэндийн сургуулийн Хоол тэжээлийн тэнхимийн дарга, Хоол тэжээл, тархвар судлалын профессор Фрэнк Ху энэ талаар "Одоогийн нотолгооноос харахад боловсруулсан махны хэрэглээ өндөр байх тусам архаг өвчин, нас баралтын эрсдэл өндөр байх болно. юм" хэмээн тэмдэглэжээ. 

Эх сурвалж: www.hsph.harvard.edu

Сурталчилгаа


Сэтгэгдэл (0)

Уншигч та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын нэр төрд халдахгүй, ёс бус, бүдүүлэг үг хэллэг ашиглахгүй
байж, өөрийн болоод хүний үзэл бодлыг хүндэтгэнэ үү.

© 2019 livetv.mn. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан.
Мэдээлэл хуулбарлах хориотой.