Иргэн У.Пүрэвдулам нь Архангай аймгийн Цахир сумын уугуул. Тэрбээр цагаан идээ боловсруулж, зараад хорь гаруй жил болжээ.
“Ченжүүд малчдын нэр хүндийг ихээр унагаж байна. Монголчууд минь цагаан идээгээ өвөл зунгүй хэрэглэмээр байна. Нэг кг ааруулыг 40 мянган төгрөгөөс хэтрүүлэхгүй байх юмсан гэж боддог. Хэт их үнэтэй бол иргэд маань худалдан авч чадахгүйд хүрнэ” гэж тэрбээр ярьж байна.
Уншигч та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын нэр төрд халдахгүй, ёс бус, бүдүүлэг үг хэллэг ашиглахгүй
байж, өөрийн болоод хүний үзэл бодлыг хүндэтгэнэ үү.
мах сүү цагаан идээ үнэтэй байх нь зөв.тэгэж байж малчид сайхан амьдарна.хүмүүс хөдөө рүү тэмүүлдэг болно.
Iim yum awdagaa bolih heregtei mongolchuudaa
онцгүй. цул гурил. ариун цэвэргүй. ИДЭЭД Ч ЯАЛАА БАЙЛАА Ч ЯАЛАА.